Fröjdens FK

Referat: AIF Göteborg - Fröjdens FK

Hatten av för hattrickhjälten Sävenek!

AIF Göteborg – Fröjdens FK 1-6 (0-6)
4’ Simon Sävenek 0-1
17’ Magnus Svantesson 0-2
25’ Simon Sävenek 0-3
34’ Simon Sävenek 0-4
40’ Självmål 0-5
42’ Filip Andersson 0-6
86’ Milan Kusovic 1-6

Laguppställning, Fröjdens FK:

R. Paulsson
A. Larsson, S. Vikström, L. Jonsson, N. Eklund
C. Agneman, J. Mattsson
M. Svantesson, F. Andersson, S. Sävenek (K)
N. Rahimi

Ersättare: M. Persson, P. Johansson, P. Fridefors, A-M. Salum Msabah Al-Ghassany, P. Berggren

Fröjdens kom med gott självförtroende till dagens match, efter den omskrivna och bejublade segern mot Tynnered för två veckor sedan. I och med att Proletären dessvärre drog sig ur seriespelet var den vinröda grabbarna från Fröjdens spellediga under förra helgen. Det fick den fysiskt drivna Coach Darko att jaga på grabbarna med sin verbala piska och den välkända intervallövningen ”kuvertet”. Nåväl, det har gett bra fart på träningarna de senaste veckorna och spelglädjen har varit på topp – speciellt när Mr. Lipovac bjöd på torsdagsfika förra veckan i form av ett dubbelt tjog av långburkar.

I ”sist match” (för att citera Mattsson) mot fredagens motståndare, AIF Göteborg, segrade Fröjdens efter en något underlig match med 5-2. AIF har haft en tuff säsong och var inför matchen mot Fröjdens placerade på jumboplatsen. Därför visste Fröjdens, för dagen, vitklädda herrar att det var en god inställning som skulle vara vägvinnande.

De tolv åskådarna på plats på Gröna Vallen fick se några trevande inledningsminutrar, med en rad bortsparkande bollar. Därefter blixtrade Fröjdens till! Finsnidaren ”Mano” slog ett tjusigt inlägg från högerkanten. Inne i straffområdet, i misstänkt offsideläge, väntade den Fröjdens erfarne Sävenek. Dagens kaptens säsong har inför matchen mot AIF varit en mållös historia, men nu slog han till. Inlägget tog emot och därefter skickade Sävenek in ledningsmålet för Fröjdens, fram till 0-1. Fröjdens tog därefter tag i taktpinnen mer och mer ju längre första halvlek led. Efter en dryg kvarts spel fick de vitklädda herrarna ett frisparksläge på vänsterkanten. Eklund hade putsat till vänsterdojan ordentligt inför matchen, vilket skulle visa sig vid ett flertal gånger under matchen. Vänsterbacken slog ett vackert inlägg som ”Mange Stubin” nickade in lika vackert – 0-2! En kvart senare är det dags igen. Efter ytterligare en fast situation prickar Herr Stubin stolpen och på returen är målglade Sävenek på plats igen och rakar in 0-3! Nätrasslet hade inte slutat för Fröjdens skulle det visa sig. Några minuter senare hittade nämligen Agneman d.y. fram till en herre som verkligen var i målform denna fredagskväll. Simon Sävenek fick nämligen bollen och kunde göra 0-4, vilket innebar hans tredje mål för matchen och hans totalt tredje mål för säsongen! Som brukligt firade åldermannen med ett tjoande och glatt skutt. Det började närma sig halvtid, men Fröjdens ville mer innan halvtidspausen. Efter ytterligare en fast situation fick inte ”Magnus” ordning på bollen och istället kunde en motståndare rensa bollen, med en rungande träff, i ribban och in i mål fram till 0-5. Olyckligt för AIF, men glädjande för Fröjdens då detta kan ha varit årets mål för de glada pojkarna som inte alltför sällan ses med mungiporna uppåt på Foxes. Med minuter kvar till paus kunde även Fröjdens putsa till resultatsiffrorna i tennisstil. Eklunds tjusiga vänstra frisparksfot hittade då fram till Filip Anderssons skalle som med en distinkt och välplacerad lobbnick hittade nätet, fram till halvtidsresultatet 0-6!

Efter paus kom ”Putte” (med den kokosoljsdoftande duschkrämen i sportbagen) och comebackande MP (med sin alltid perfekta frisyr) in i matchen. Fröjdens fortsatte med ett bekvämt bollförande spel, men med resultatet i huvudet blev fokuset och spelet därefter. Chanserna fortsatte skapas och Naser ställde gång för annan till med stora problem för AIF-försvaret, dock fick den vindsnabbe forwarden inte in bollen utan varje gång stod AIF-målvakten i vägen. Trots bollinnehavet lyckades inte Fröjdens vara tillräckligt spetsiga i straffområdet, trots flera fina genombrottsförsök av inbytte ”Brevbärar’n” Abdul på högerkanten. Istället var AIF som skulle göra matchens sista mål, i slutminuterna, på en kontring – fram till slutresultatet 1-6 i Fröjdens favör.

En mycket bra första halvlek av Fröjdens där man visar bra inställning och dessutom är väldigt heta i straffområdet vid inlägg och fasta situationer, vilket inte minst Simon Sävenek tog tillvara på. Det lovar gott inför de sex avslutande matcherna i jakten på en fjärdeplacering, vilket är Fröjdens målsättning nu i höst. Segern firades därefter i ösregn på närmaste kvarterskrog, där Philip Berggren beställde sill medan Darko njöt av panerad ost. Härnäst väntar hemmamatchen på Heden 3 för Fröjdens frejdiga grabbar. Fredagen den 14:e september kl: 19.15 är det dags för Fröjdens att ta emot niondeplacerade Pushers BK. Väl mött då.